Grønlandsk navn: Amaroq
Latinsk navn: Canis lupu
Engelsk navn: Arctic Wolf
Klasse: Pattedyr
Orden: Rovdyr
Familie: Hunde

Polarulven lever i det højarktiske Grønland fra Qaanaaq i N-Grønland nordover til Scoresbysund i Ø-Grønland. Man ved ikke med sikkerhed, om polarulven yngler i Grønland.

Kendetegn
Om vinteren er polarulven hvid med grålig ryg, mens den om sommeren er noget mere grå. Ungerne er mørkegrå. Ulvene kan bl.a. kendes fra hunde ved, at de altid holder halen skråt nedad. Ulvene har små ører og en kort snude.

Føde
Polarulvens føde består af rensdyr, harer, lemminger, moskusokser, ræve, sælunger og ådsler. Ulvene samarbejder i flokke om at nedlægge store byttedyr som rener og moskusokser.

Polarulv - Amaroq; Issittup amarua - Canis lupu - Arctic Wolf
Fakta
  • Levested: Fjeldet
  • Længde: 100-140 cm
  • Vægt: Op til 35 kg
  • Parring: marts-april
  • Kuldstørrelse: 1-8
  • Antal kuld pr. år: 1
  • Drægtighed: omkring 60 dage
  • Ungerne fødes i maj-juni
Vidste du det?
Polarulven var forsvundet fra Grønland i en periode på omkring 30-40 år i midten af det 20. århundrede. Efter 1970'erne er ulven dog genindvandret over isen fra Canada. Ulven forsvandt fra Grønland på grund af mangel på føde.