PATTEDYR - FJELDET

  • Halsbåndlemming

    Klik for at læse mere

    Halsbåndlemming

    Klik for at læse mere
    • Levested: Fjeldet
    • Længde: Op til 15 cm
    • Vægt: Op til 75 g
    • Kuldstørrelse: 5-8 unger
    • Antal kuld: op til 6-8 på et år
    • Drægtighed: 3 uger
    • Kønsmoden efter 4 uger
  • Lækat (Hermelin)

    Klik for at læse mere

    Lækat (Hermelin)

    Klik for at læse mere
    • Levested: Fjeldet
    • Længde: 20-30 cm (uden halen)
    • Vægt: 80-90 g
    • Parring: tidligt om sommeren
    • Kuldstørrelse: 5-8 unger
    • Antal kuld: 1
    • Drægtighed: 11 måneder
  • Moskusokse

    Klik for at læse mere

    Moskusokse

    Klik for at læse mere
    • Levested: Fjeldet
    • Længde: Op til 250 cm
    • Skulderhøjde: 110-150 cm
    • Vægt han: Op til 350 kg
    • Vægt hun: Op til 200 kg
    • Parring: august-oktober
    • Kuldstørrelse: 1 kalv
    • Antal kuld: 1 hvert eller hvert 2. år
    • Drægtighed: ca. 9 måneder
  • Polarræv (Hvidræv, Blåræv)

    Klik for at læse mere

    Polarræv (Hvidræv, Blåræv)

    Klik for at læse mere
    • Levested: Fjeldet og Kyst
    • Længde: 50-60 cm (uden hale)
    • Halelængde: 25-35 cm
    • Vægt: 3-8 kg
    • Parring: Omkring marts
    • Kuldstørrelse: Normalt 5-6 unger
    • Antal kuld pr. år: 1-2 kuld
    • Drægtighed: ca. 50 dage
    • Føder i maj-juni
  • Polarulv

    Klik for at læse mere

    Polarulv

    Klik for at læse mere
    • Levested: Fjeldet
    • Længde: 100-140 cm
    • Vægt: Op til 35 kg
    • Parring: marts-april
    • Kuldstørrelse: 1-8
    • Antal kuld pr. år: 1
    • Drægtighed: omkring 60 dage
    • Ungerne fødes i maj-juni
  • Rensdyr (Ren, Vildren, Tundraren)

    Klik for at læse mere

    Rensdyr (Ren, Vildren, Tundraren)

    Klik for at læse mere
    • Levested: Fjeldet
    • Længde: ca. 200 cm
    • Skulderhøjde: Op til 140 cm
    • Vægt: 60-160 kg
    • Parring: September-oktober
    • Antal kuld pr. år: 1
    • Kuldstørrelse: 1 kalv
    • Drægtighed: 7-8 måneder
    • Kalvene fødes om foråret
  • Snehare

    Klik for at læse mere

    Snehare

    Klik for at læse mere
    • Levested: Fjeldet
    • Længde: 45-60 cm
    • Vægt: Op til 4 kg
    • Parring: april-maj
    • Kuldstørrelse: 5-8 unger
    • Antal kuld pr. år: 1
    • Drægtighed: omkring 7 uger
    • Ungerne fødes i juni-juli
    • Efter 10 dage må ungerne klare sig selv